Студентите проявяват все по-голям интерес към висше образование в Япония. Това констатират консултанти

...
Студентите проявяват все по-голям интерес към висше образование в Япония. Това констатират консултанти
Коментари Харесай

Повече студенти търсят медицински специалности в чужбина

Студентите проявяват все по-голям интерес към висше образование в Япония . Това установяват консултанти от " Едланта ". Според експертите това е по този начин, тъй като страната предлага от ден на ден стратегии на британски език, само че притегля интереса към себе си със своята просвета и история, както и с опцията за проучване на японски език, който е включен в образователните стратегии. Съвсем предстоящо, там най-търсени са софтуерните специалности.

Интересът към обучение в чужбина не е намалял въпреки пандемичната обстановка и произлизащите от нея ограничения, показват специалисти, наблюдаващи трендовете през последните 2 година По техни наблюдения фокусът към този момент е извърнат най-вече към Германия, Австрия, Нидерландия, Италия, Испания, Белгия и Швеция.

Германия остава на водеща позиция като най-предпочитана страна за обучение по медицина, Нидерландия и Италия са водещи в избора за проучване на логика на психиката. Консултантите откриват и, че  се е нараснал ползата към медицинските специалности - биоинженерство, бионауки, фармацевтичните специалности, както и логика на психиката . Любопитен факт е, че Дания към този момент не е обект на интерес, тъй като от новата образователна година 2022/2023 стратегиите, които са се предложили на британски език за задгранични студенти напълно гратис, към този момент отпадат, съгласно решение на датското държавно управление.

Последните данни от друга консултантска къща - " Интеграл ", също демонстрираха преориентиране на студентите поради Брекзит. По техни наблюдения интересът особено на българските възпитаници към висше образование във Англия е намалял с 50%, като огромният печеливш от смяната е Нидерландия - тя записва 35% растеж на родните претенденти, които са стартирали през 2021 година образованието си там. Оттам следят и усилване на интереса към образование в Съединени американски щати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР